Annika Telléus - Lyssnar och talar så det känns!

Under 16 jobbade jag på H&M med att lyssna på kunder och medarbetare över hela världen. Det var djupintervjuer i Moskva och Hong Kong, fokusgrupper i Milano och Tokyo, hemma-hos-intervjuer i Los Angeles och Beijing. Jag byggde upp avdelningar inom kundinsikt och analys samt utbildade inom kommunikation och ledarskap. Jag tyckte att jag hade världens roligaste jobb, men plötsligt en dag kände jag mig klar. Jag hade blivit lite för bekväm och det var dags för nya utmaningar. För att komma framåt började jag med att titta bakåt. Jag skrev ner tillfällen och händelser som varit viktiga och där jag hade kommit till min rätt. Dessa lappar placerade jag på golvet och rätt snabbt såg jag den röda tråden. Det handlade om att lyssna. Lyssnandet löpte som en röd tråd inte bara genom mitt yrkesliv utan även genom livet i övrigt. Kunde jag hoppa av ett toppjobb för min övertygelse om att världen skulle bli bättre om fler blev bättre på att lyssna? När jag kom fram till att jag skulle övergå till att mäta framgång i gåshud var det betydligt lättare att ta klivet. Jag har inte ångrat det.

Idag är jag en efterfrågad föreläsare och kursledare, framförallt inom kommunikation, grupputveckling och ledarskap. Jag älskar att dela med mig av mina erfarenheter, att kunna beröra och att se människor och grupper utvecklas. Under våren 2020 gavs min bok "Konsten att lyssna - vägen till större tillit och bättre relationer". Boken har fått stor medial uppmärksamhet trots, eller kanske på grund av, coronapandemin. Nu är det viktigare än någonsin att vi lyssnar på varandra och på oss själva.

Jag är utbildad maskiningenjör och textilekonom och har jobbat inom IT, inköp, affärsutveckling, marknad och ansvarade för att starta e-handel för Cellbes på nittiotalet. Jag har ett utforskande förhållningssätt och gillar att lär mig nya saker. De senaste åren har jag bland annat deltagit i workshops och gått utbildningar för Byron Katie, Magnus Kull, Shelle Rose Charvet, Robert Dilts och Ted Harris.

Under 2022 lanserades Konsten att lyssna som podd. I varma och tillitsfulla samtal utforskar jag lyssnandets olika aspekter tillsammans med spännande gäster. Det har handlat om att lyssna på sig själv, lyssnande organisationer, att lyssna för att förstå, att lyssna på sin innersta längtan och att att lyssna på den som snart ska dö. Podden har bland annat gästats av Bob Hansson, Bodil Jönsson, Kalle Norwald och Ted Harris.

I mars 2023 släpptes Konsten att lyssna som storpocket.

Annika är värd att lyssnas på. Konstigare är det inte.

Anna-Karin Johnson, Ärligt Talat

Engagerad. Tydlig. Jordnära. Entusiasmerande. Prestigelös.

Annika Rådberg, C Land Logistics

Kontakta Annika Telléus

 
Utvecklingsverkstan Telléus AB

Kungsholmsgatan 36

Stockholm

11227

Sverige

 
Mail:
 
Telefon