Konsten att lyssna som storpocket

I samband med att Konsten att lyssna lanserats i formatet storpocket kan du lyssna på en författarinläsning av kapitel 12 som handlar om att lyssna på dig själv. Boken finns inläst i sin helhet av Maria Lyckow och är tillgänglig på samtliga ljudbokstjänster. 

Här kan du lyssna på författarinläsningen av kapitel 12.


"Att lyssna på riktigt är både en konst och ett hantverk. Boken är genomlysande, heltäckande, lättfattlig och tankeväckande."

Björn Natthiko Lindeblad

Konsten att lyssna

Upptäck kraften i att lyssna! I vår värld handlar mycket om att sända och nå ut. Det är dags att vi blir bättre på att lyssna – på varandra och på oss själva.

När du verkligen lyssnar, välvilligt och med full närvaro, klarnar tankarna hos den du lyssnar på och personen blir klokare. Samtidigt får du själv tillgång till nya perspektiv, större tillit och närhet, vilket i sin tur leder till att även du blir klokare. Det är genom lyssnandet som vi skapar tillitsfulla relationer med ökad trygghet och färre konflikter.

Konsten att lyssna ger dig konkreta tips och verktyg som hjälper dig att bli bättre på att lyssna, och många berättelser som bidrar till insikter, tankar och nya perspektiv.Konsten att lyssna som bokcirkel

Här finns material att titta på innan ni läser Konsten att lyssna i er bokcirkel. Varför skrev jag boken och varför hänger det en galge på väggen bakom mig? Det finns också en film att inleda eftersnacket med. Vad är det för mössa som dyker upp och vad har den med lyssnande att göra? 

Bokcirkel på din arbetsplats

När ett storföretag som jag jobbade med läste Konsten att lyssna i en arbetsgrupp spelade jag in en kort film till dem. De hade haft en mycket givande läsupplevelse och deras gemensamma diskussion tillförde stort värde till arbetsgruppen. Jag kom då på att jag kan spela in filmer för grupper att titta på tillsammans både före och efter avslutad läsning. Så varsågoda!

Bokcirkel i skolan

Vill du läsa Konsten att lyssna i din klass? Här finns filmer som är fria att använda. 

Det är verkligen en bok i tiden!

Mycket läsvärd. Jag har lärt mig massor! Känns som att jag måste läsa den igen om ett halvår för att påminna mig själv om tekniker och hur viktigt det är att lyssna. Det är verkligen en bok i tiden! Mer aktuell än någonsin är min uppfattning.
Hugo Dahlgren

Läs den!!

Annika Telléus har skrivit den bästa boken jag har läst i år! Så mycket klokskap kring att lyssna på andra, att bli lyssnad på och att lyssna på sig själv. Gav mig flera nya perspektiv och insikter kring lyssnande. Läs den!!
Gunnel Ryner

Dagens boktips

Dagens boktips är Annika Telléus nyutkomna bok "Konsten att lyssna". Mycket tänkvärt och användbart i både att bli bättre på att lyssna på sin omgivning och på sig själv. Kan verkligen rekommendera att läsa denna!
Hanna Zaxmy 

Så mycket klokskap

Så mycket klokskap levererat på ett silverfat till läsaren! Du har verkligen lyckats förmedla det som borde vara självklart, men tyvärr inte är det, på ett lättillgängligt sätt. Älskar alla berättelser.
Petra Grevin

En bok ALLA borde läsa

Tack för en fantastisk bok! Redan läst den två gånger! En bok ALLA borde läsa.
Malin Molldur

Recension från Bibliotekstjänst, publicerad i BTJ-häftet nr 9, 2020

Annika Telléus arbetar som föreläsare och kursledare inom konsten att lyssna, kommunikation, ledarskap och presentationsteknik. Hon har en bakgrund som affärsutvecklare på H&M. I sin debutbok delar Telléus engagerat med sig av både egna erfarenheter och korta, kärnfulla berättelser och lärdomar från människor hon har mött genom livet, på temat lyssnande. Utifrån en tydlig modell redogör författaren för olika delar av lyssnande i form av att lyssna på andra, att lyssna på sig själv och att bli lyssnad på. Varje kapitel avslutas med saker att fundera vidare på utifrån kapitlets tema, samt konkreta tips för att bli en bättre lyssnare. Texterna är skrivna på ett lättläst och sympatiskt reflekterande vis som manar läsaren till eftertanke. Trots avsaknad av psykologiska termer och begrepp kan mycket av innehållet närmast beskrivas som praktiskt tillämpad vardagspsykologi. Boken passar alla som önskar inspiration och konkreta tips för att förbättra sin förmåga att kommunicera.

Ett signum för vår art, Människan, är att vi kan lyssna till varandras berättelser.

Men att bli lyssnad på helt och fullt, utan förbehåll eller förvanskning är betydligt större än bara mänskligt.

När du staplar dina skärvor inför någons närvaro, i en hållande acceptans, kan de smältas samman till förståelse och läkande helhet.

Då får tvivel och förvirring vika för klarhet och klokhet. Rastlöshet och vanmakt kan ersättas av lugn förvissning och beslutsamhet.

Tillsammans blir vi till bättre människor. För oss själva och för varann.

Lasse "Brandmannen" Gustavson


Beställ boken

Här kan du beställa Konsten att lyssna på Bokus

Här kommer du till boken på Adlibris